Charly Lownoise & Mental Theo

Ramon Roelofs en Theo Nabuurs vormen sinds 1992 het energieke DJ-duo Charly Lownoise & Mental Theo. Samen worden ze alom gezien als grondleggers van de Happy Hardcore.
Begin jaren ’90 hebben de heren zich op reizen over de wereld laten inspireren door verschillende dansstromingen. Als eerste combineerden zij de opzwepende Rave en breakbeats uit Australië, Duitsland en de UK. Deze nieuwe sound kreeg later de naam Happy Hardcore en is tot op de dag van vandaag populair over de hele wereld. Waar collega’s uit de dancescene vaak vanuit een hardere/duistere invalshoek produceerden, wilden Ramon en Theo een positieve boodschap laten horen.

Door hun opvallende Happy Hardcore-sound, vielen de boys op in de dancescene, waardoor ze veelgevraagde DJ’s werden op grote raves wereldwijd. Hun grote doorbraak in Nederland was in 1994 na een telefoontje van Jaap de Groot, destijds muzieksamensteller van de Arbeidsvitaminen op Radio 3. Het verraste Ramon en Theo dat hij een underground plaatje wilde draaien op de Nederlandse radio. Het betrof Live at Londen, een opgewekte Happy Hardcore-plaat met een aanstekelijk pianorifje. Dit veranderde de Nederlandse popmuziek. Happy Hardcore was geboren als geaccepteerde term in muziekland.
Natuurlijk smaakte dit voor Ramon en Theo naar meer. Vele hits volgden, waarbij Wonderful Days hun grote doorbraak werd. Het succes resulteerde in meerdere albums en vele, vele optredens