Charly Lownoise

Tot 1987 werden Charly’s tiener jaren gedomineerd door Disco en Italomuziek. Zijn muzikale richting veranderde toen hij voor de eerste keer House-music hoorde, tijdens een vakantie in Blanes, Spanje.

Vanaf het moment van samenwerken met Mental Theo in 1992, ging het erg snel met de carrière van Ramon, wat zijn echte naam is. Wie herinnert zich niet liedjes als: Wonderful Days, Stars, Hardcore Feelings, Your Smile en nog veel meer. Ruim acht jaar reisden Charly en Theo over de wereld om hun ‘Happy Hardcore’ geluid te verspreiden.
Eind jaren negentig begon Charly weer te experimenteren in zijn studio. Doel: het bouwen van een brug tussen Trance en Hardcore. Vandaag de dag is Hardstyle al jaren een erg populaire stroming. Parallel was hij destijds mede-oprichter van de populaire Nederlandse ‘Bitte ein Beat!’ cd compilaties en het project ‘Starsplash’ in samenwerking met Franky Tunes.
Na een ‘Sabbatical’ in 2005, waarin hij z’n persoonlijke levensverhaal ‘Autobiografie van een DJ’ op papier zette, welke in Nederland in November 2007 uitkwam, is hij weer aan het draaien als DJ. Meestal in Nederland en Duitsland. Op 1 november 2009 heeft Ramon het boek ‘Autobiografie eines DJs’, de duitse versie van zijn nederlandse biografie, uitgebracht.

Naast zijn DJ-activiteiten is Charly sinds begin 2009 onder andere Zenmeditatie leraar op een school in Den Haag. Onder leiding van zijn leraar Raoul Destrée, mediteert hij sinds 1999 en volgde daarnaast intensieve trainingen in kloosters en abdijen in Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk.
In 2019 was het tijd voor een muzikale terugblik op de carrière van Charly Lownoise & Mental Theo, dit deden de heren doormiddel van twee uitverkochte "25 Years of Charly Lownoise & Mental Theo" shows in de Ziggo Dome in Amsterdam, waarna
een spectaculaire tour volgde, waarbij de heren te zien waren met dezelfde show op veel toonaangevende festivals.
Als laatste bracht Charly Lownoise in 2020 een nieuw boek uit " Zenles in een wereld vol lawaai “